Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η δεύτερη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας στους σπουδαστές και σπουδάστριες της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) της ΔΥΠΑ Καβάλας (ΠΡΩΗΝ ΙΕΚ ΟΑΕΔ). Παρουσία πλήθους σπουδαστών και σπουδαστριών της Σχολής και των καθηγητών και καθηγητριών τους ενημερώθηκαν από την ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου αναφορικά με τις ψυχολογικές συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας και τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια πολύ γόνιμη, ουσιαστική συζήτηση.
Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες για αυτή την πολύ όμορφη συνάντηση. Επίσης το Διευθυντή της Σχολής κύριο Βασίλειο Βουλγαρίδη και την Υποδιευθύντρια κυρία Έλσα Παπαδοπούλου για την άψογη συνεργασία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κύριο Βασίλη Αναστασιάδη και την κυρία Κλειώ Χαραλαμπίδου για την τεχνική υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους στην υλοποίηση της χθεσινής παρέμβασης ευαισθητοποίησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Καβάλας κυρία Έλσα Βακιρτζή, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κύριος Χρήστος Παπαδόπουλος και η πρώην Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας κυρία Κατερίνα Μαρκάκη, που ευχαριστούμε από καρδιάς.
Με αφορμή την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, φωτίσαμε τις ψυχολογικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας και συμφωνήσαμε ότι τα θύματα δεν πρέπει να μένουν μόνα, στη σιωπή, αλλά να βρίσκουν υποστήριξη. Η ενδοοικογενειακή βία ,εξάλλου ,είναι βαθιά κοινωνικό φαινόμενο και μας αφορά όλες και όλους!
—————————————————————————————-
Την ίδια ημέρα, η κ. Στεργίδου, παρουσία του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Καβάλας, Χρήστου Παπαδόπουλου, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024, στους εκπαιδευόμενους του Α΄ και Β΄ Κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας.
Η δράση, με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Οι συνέπειες στην ψυχική υγεία των θυμάτων και η σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης», είχε τη μορφή δίωρης εισήγησης και συζήτησης με τους εκπαιδευόμενους.