spot_img
12.7 C
Kavala
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση παρουσίασης της εφαρμογής Gov.gr Wallet

Πρέπει να διαβάσεις!

https://youtube.com/watch?v=kwelb6bNjvA%3Fenablejsapi%3D1%26feature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26vq%3Dhd720

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τη ζωή του και γι΄ αυτό και η ψηφιακή μετάβαση είναι τελικά μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία και σε μία πιο δίκαιη κοινωνία», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσα από την οποία οι πολίτες μπορούν από σήμερα να δημιουργούν, αποθηκεύουν, και να ελέγχουν ως προς τη γνησιότητα τους, τα νέα ψηφιακά αντίγραφα Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας και άδειας οδήγησης αλλά και να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής».

Αναφερόμενος στη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα μέσα από το gov.gr για το σχεδιασμό μιας σειράς νέων διαδικασιών με αποκλειστικό ψηφιακό αποτύπωμα, όπως αυτή του εμβολιασμού, το Power Pass, το Fuel Pass, αλλά και μια σειρά υπηρεσιών που προστίθενται στο ψηφιακό χαρτοφυλάκιο όπως η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος, η Άυλη Συνταγογράφηση και το Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως «η τεχνολογία, λοιπόν, δεν είναι μόνο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εξάλειψη των ουρών στα γκισέ, αλλά στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής η οποία ακριβώς μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, επειδή έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις».

«Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο μέχρι και πριν από κάποια χρόνια και νομίζω ότι είναι ένα συλλογικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, για την Δημόσια Διοίκηση και μια κατάκτηση της χώρας -όχι της κυβέρνησης- που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ένα ακόμα βήμα για το ψηφιακό κράτος

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet, που σήμερα άνοιξε για τους πολίτες με ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και σε λίγες μέρες για όλους, θα επιτρέπει τη δημιουργία και την αποθήκευση των νέων ψηφιακών αντιγράφων του αστυνομικού δελτίου ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την ψηφιοποίηση του κράτους προς όφελος του πολίτη και για την ασφαλή απλοποίηση γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Οι πολίτες θα μπορούν να επιδείξουν τα νέα ψηφιακά έγγραφα για κάθε νόμιμη πράξη ή συναλλαγή εντός Ελλάδας, καθώς είναι ισάξια με τα έγχαρτα. Δεν θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν μόνο για ταξίδια στο εξωτερικό.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής οι πολίτες θα μπορούν να υπογράφουν τα έγγραφα «γνησίου υπογραφής» που διατίθενται στο gov.gr, δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις, εξουσιοδοτήσεις, ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφου και ιδιωτικά συμφωνητικά.

Στο μέλλον η εφαρμογή Gov.gr Wallet θα γίνει προσωπικός ψηφιακός «χαρτοφύλακας» των πολιτών για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, καθώς θα επιτρέπει την αποθήκευση κι άλλων δεδομένων, όπως τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, τα στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του ελέγχου ΚΤΕΟ, στοιχεία ασφάλισης και άλλα.

Ασφαλείς λύσεις με λίγα κλικ

Η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη για έξυπνες συσκευές Android και iOS. Η ταυτοποίηση του χρήστη γίνεται είτε μέσω κωδικών Taxisnet είτε μέσω στοιχείων e-banking. Στη συνέχεια, ο χρήστης λαμβάνει γραπτό μήνυμα με τον κωδικό επιβεβαίωσης ώστε να εισέλθει με ασφάλεια στην υπηρεσία.

Όταν ο πολίτης χρησιμοποιεί τη νέα ψηφιακή ταυτότητα ή το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, ο ελεγκτής σκανάρει τον QR κωδικό του ψηφιακού εγγράφου, μέθοδος που επιτρέπει όχι μόνο την εξακρίβωση των στοιχείων αλλά και την επιβεβαίωση ότι το έγγραφο παραμένει σε ισχύ. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει ή να απορρίψει κάθε έλεγχο, όμως για τη διευκόλυνσή του έχει στη διάθεσή του και τη λειτουργία quickscan, μέσω της οποίας προεγκρίνει μόνο τον επόμενο έλεγχο.

Η επιλογή quickscan είναι χρήσιμη σε περιπτώσεις που ο πολίτης θέλει να ολοκληρώσει γρήγορα έναν αναμενόμενο έλεγχο, όπως πριν την είσοδο σε συναυλιακό χώρο ή σε γήπεδο, και παραμένει σε ισχύ για πέντε λεπτά.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα του πολίτη δεν είναι δυνατόν να αποθηκευτούν από τον ελεγκτή.

«Με το Gov.gr Wallet κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση του οράματος που μας έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να πολιτογραφήσουμε την Ελλάδα στο μέλλον. Πρόκειται για μια εφαρμογή με διπλή αξία. Από τη μία παράγει προστιθέμενη αξία στην καθημερινότητα των πολιτών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να συναλλάσσονται παντού ψηφιακά, μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο, γρήγορα και με ασφάλεια. Και από την άλλη, διαθέτει και μεγάλη συμβολική αξία, καθώς δύο από τα κυριότερα έγγραφα που οριοθετούν τη σχέση του πολίτη με το κράτος περνούν στην ψηφιακή εποχή. Εν τέλει, το Gov.gr Wallet λειτουργεί ως ταυτοποιητικό εργαλείο της ψηφιακής προόδου που κράτος και πολίτες καταγράφουμε την τελευταία τριετία και θα μας βοηθήσει να κάνουμε την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα απλούστερη και καλύτερη», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος πραγματοποίησε αναλυτική παρουσίαση της νέας εφαρμογής.

«Σήμερα, κάναμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα προς την πολιτεία του μέλλοντος, δίνοντας σε όλους τους πολίτες, με μία νέα χρηστική ψηφιακή εφαρμογή, τη δυνατότητα να έχουν στο κινητό τους την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης. Η κυβέρνηση, σχεδιάζει και υλοποιεί αποτελεσματικά, έργα που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά όλων μας.
Με γνώμονα την ευκολία, την ταχύτητα, την ασφάλεια, τη μείωση της γραφειοκρατίας και του δημοσιονομικού κόστους καθώς και τη διευκόλυνση του έργου ελέγχου από την Ελληνική Αστυνομία, προχωράμε μπροστά», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Ένας από τους πρώτους στόχους που έθεσε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η μετάβαση του κράτους στην ψηφιακή εποχή. Κι αυτός ο μετασχηματισμός δεν ήταν, ούτε είναι εύκολος. Τίποτε απ’ όσα είδαμε σήμερα, ή το προηγούμενο διάστημα, αλλά και όσα θα δούμε στο εγγύς μέλλον, δεν θα ήταν εφικτό αν δεν βγαίναμε από τον ψηφιακό μας μεσαίωνα. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επί διακυβερνήσεως ΝΔ και μετά από 38 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να αποκτήσει νέο πληροφοριακό σύστημα. Αλλάξαμε εμείς, για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αφορά βεβαίως τα μεγάλα έργα που έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα σχεδιασμού και υλοποίησης, όπως ο ΒΟΑΚ, η Πατρών – Πύργου, ο Ε-65, οι επεκτάσεις του Μετρό στην Αθήνα, το Μετρό Πειραιά, το νέο Μετρό Θεσσαλονίκης και τόσα άλλα έργα που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή. Γιατί, φυσικά και είναι απαραίτητος ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και ασφαλώς πολύ σημαντικά τα εμβληματικά έργα. Όμως ακόμη πιο σημαντικός είναι ο σεβασμός στο πολίτη. Να μην τον ταλαιπωρεί το κράτος. Να μην τον εκδικείται με πολύπλοκες, χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο, Θοδωρής Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο ​Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, το μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Κοινωνίας της Πληροφορίας, Ασθενίδης Σταύρος, η Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, Νίκη Τσούμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας & Έρευνας, Αριστείδης Σωτηρόπουλος και ο Προϊστάμενος στην αυτοτελή υπηρεσία συντονισμού της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr, Κοντογεώργης Διονύσης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι, σκεφτόμουν καθώς άκουγα τους Υπουργούς να παρουσιάζουν τις καινούργιες ηλεκτρονικές εφαρμογές- προϊόν συστηματικής συλλογικής δουλειάς- πόσα βήματα έχουμε διανύσει από την ημέρα που για πρώτη φορά ανέλαβα καθήκοντα Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τότε είχα έρθει στο Υπουργείο έχοντας πολλές βαριές ευθύνες προσαρμογής στις μνημονιακές απαιτήσεις, έχοντας όμως στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ σημαντικά πράγματα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, βλέποντας τις τεράστιες δυνατότητες που η τεχνολογία θα μας προσέφερε προκειμένου να απλοποιήσουμε την επικοινωνία του κράτους με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Διαπίστωσα στην πορεία ότι όλα αυτά τα οποία ήθελα να κάνω ήταν παντελώς ανέφικτα, για τον απλούστατο λόγο ότι το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήταν Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατ΄ όνομα μόνο.

Όταν προετοιμάσαμε τη δημιουργία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο σκοπός μας ήταν ακριβώς να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες ενός δημοσίου, το οποίο εξακολουθούσε μέχρι τότε να λειτουργεί σε «σιλό», χωρίς καμία διαλειτουργικότητα, χωρίς καμία ουσιαστική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων οι οποίοι πρέπει να εμπλακούν για να φέρουν εις πέρας τόσο περίπλοκα έργα, όπως αυτό το οποίο παρουσιάζουμε σήμερα.

Και νομίζω ότι η μεγάλη επιτυχία της ψηφιακής επανάστασης η οποία συντελείται στην χώρα μας, έγκειται ακριβώς σε αυτό. Στο γεγονός ότι σήμερα τρία συναρμόδια Υπουργεία και πάρα πολλά στελέχη εργάζονται από κοινού, έχοντας σπάσει πια αυτά τα στεγανά, επικοινωνώντας με νέες διαδικασίες, με νέους τρόπους, προκειμένου να μπορέσουμε τελικά να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να επιταχύνουμε την μετάβαση του κράτους, της χώρας μας, στην νέα ψηφιακή εποχή.

Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν ήταν καθόλου δεδομένο μέχρι και πριν από κάποια χρόνια και νομίζω ότι είναι ένα συλλογικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής, για την Δημόσια Διοίκηση και μια κατάκτηση της χώρας -όχι της κυβέρνησης- που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα.

Για τις νέες υπηρεσίες, αγαπητοί μου Υπουργοί, δεν έχω πολλά πράγματα να προσθέσω, πέραν του να αναδείξω την αυτονόητη σημασία να έχουμε στο ψηφιακό μας πορτοφόλι το δίπλωμά μας και την ταυτότητά μας.

Και βέβαια, είναι νέες υπηρεσίες οι οποίες προστίθενται στο πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών και διαδικασιών που έχουν ήδη ενταχθεί στο gov.gr.

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε από την αρχή νέες διαδικασίες οι οποίες να έχουν αποκλειστικό ψηφιακό αποτύπωμα. Αναφέρομαι ενδεικτικά εδώ στην διαδικασία του εμβολιασμού αλλά και σε άλλες δράσεις που βελτιώνουν όλα τα μέτωπα της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής.

Να θυμίσω κι εγώ, ότι με πρόσφατη διάταξη η οποία πέρασε στην Βουλή, τα διαβατήριά μας πια έχουν δεκαετή και όχι πενταετή διάρκεια.

Όπως είπε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ισχύει πια η ψηφιακή μεταβίβαση οχήματος.

Έχουν γίνει τεράστια βήματα στον τομέα της Yγείας: Στην Άυλη Συνταγογράφηση. Στο Ψηφιακό Βιβλιάριο Υγείας για παιδιά. Στο Μητρώο των εμβολιασμένων, αλλά και σε πολλά άλλα ψηφιακά εργαλεία τα οποία μπορούν να ενεργοποιούνται όταν χρειαστεί, με βάση ένα επίκαιρο πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Και νομίζω ότι το τελευταίο αποκτά μια ξεχωριστή σημασία στην συγκυρία στην οποία ζούμε. Όπως απέδειξε η εμπειρία μιας σειράς κυβερνητικών πρωτοβουλιών, όπως το Power Pass, όπως το Fuel Pass. Αυτές οι πρωτοβουλίες δεν θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί, εάν δεν είχε πρώτα επιτευχθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των βασικών βάσεων δεδομένων του ελληνικού δημοσίου.

Έχουμε, συνεπώς, τη δυνατότητα ως Πολιτεία να προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις, επειδή ακριβώς η τεχνολογία μας επιτρέπει να το κάνουμε.

Αυτό είναι μια κατάκτηση που δεν είναι δεδομένη για πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες εάν δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα θα αναγκαζονταν να καταφύγουν σε οριζόντια μέτρα, γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσαν να παρέχουν στοχευμένη στήριξη σε συμπολίτες μας με βάση -ας πούμε- την εισοδηματική τους κατάσταση ή τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Η τεχνολογία, λοιπόν, όχι μόνο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μείωση της γραφειοκρατίας, στην εξάλειψη των ουρών στα γκισέ, αλλά η τεχνολογία στην υπηρεσία μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής η οποία ακριβώς μπορεί να υλοποιηθεί σήμερα, επειδή έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις, τις οποίες ο πολίτης δεν τις βλέπει με γυμνό μάτι.

Σας διαβεβαιώνω, όμως -και εσείς το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα- ότι έχει γίνει πάρα πολύ δουλειά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να μπορούμε πια να έχουμε πετύχει αυτό το επίπεδο της διαλειτουργικότητας.

Και βέβαια, αυτό είναι κάτι το οποίο αφορά ειδικά -θα έλεγα- και συμπολίτες μας για τους οποίους πρέπει να επιδεικνύουμε ακόμα μεγαλύτερη ευαισθησία. Αναφέρω ενδεικτικά τους συμπολίτες μας με αναπηρία και να σταθώ στην ίδρυση των Ψηφιακών Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία αυτών των συμπολιτών μας στις επαφές τους με το κράτος.

Και βέβαια, υπάρχουν ακόμα -και το ξέρουμε- πάρα πολλές πτυχές της κρατικής λειτουργίας οι οποίες μένει να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν ή να ψηφιοποιηθούν και επειδή ψηφιοποιούνται να απλοποιηθούν. Διότι αυτές οι δύο αρμοδιότητες πρέπει να συνυπάρχουν. Και γι’ αυτό και χτίσαμε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ακριβώς σε αυτή τη λογική.

Και τώρα το κράτος έχει αποδείξει πια τις δυνατότητές του. Έχει κερδίσει, νομίζω, την εμπιστοσύνη των πολιτών ότι μπορεί να σέβεται το χρόνο τους, να τους αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και να μπορεί να θέτει τις υπηρεσίες του στη διάθεση των πολιτών.

Αυτή τη στιγμή έχουμε και την πρόσθετη «δύναμη πυρός»: τους πόρους που μας διαθέτει το Ταμείο Ανάκαμψης, πάρα πολύ σημαντικοί για την ολοκλήρωση μιας σειράς από εμβληματικά ψηφιακά έργα υποδομής. Αλλά, βέβαια, και τους πόρους που προέρχονται από το ΕΣΠΑ. Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός», το οποίο έχει από μόνο του ύψος σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Άρα, επιτρέψτε μου να κλείσω από εκεί που ξεκίνησα, λέγοντας ότι αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι μια βαθιά τομή, ένας βαθύς κοινωνικός εκσυγχρονισμός. Είναι μία επιλογή η οποία έχει επίκεντρο τον άνθρωπο, τη ζωή του και γι΄ αυτό και η ψηφιακή μετάβαση είναι τελικά μετάβαση σε μία πιο δυναμική οικονομία και σε μία πιο δίκαιη κοινωνία.

Με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και τον Υπουργό για την ψήφιση του πρόσφατου νομοσχεδίου, το οποίο έγινε νόμος του κράτους, με διακομματική μάλιστα, όπως είδα, συναίνεση. Θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο για μια σειρά από τεχνολογίες, οι οποίες μας έρχονται από το μέλλον και οι οποίες απαιτούν να σκεφτούμε τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους μέσα από τη νέα διάσταση των προκλήσεων και των ευκαιριών, ταυτόχρονα, που μας δίνει η τεχνολογία.

Με αυτές τις σκέψεις, λοιπόν, θεωρώ ότι πρέπει να υποδεχόμαστε σήμερα τις νέες εφαρμογές του gov.gr και αυτό το κοινωνικό περιεχόμενο να διακρίνουμε ακριβώς στη στόχευσή τους. Και όπως είπα, στα τρία χρόνια της πρώτης κυβερνητικής τετραετίας έγιναν πολλά, έχουμε όμως ακόμα πολλά περισσότερα να κάνουμε.

Και κάθε μικρό βήμα το οποίο κάνουμε σε αυτό το μακρύ ταξίδι για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης, ταυτόχρονα, αγαπητοί Υπουργοί, ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών των πολιτών ακόμα πιο ψηλά.

Έχουμε την υποχρέωση να μην τους διαψεύσουμε και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας, με την ίδια καλή διάθεση, με ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, για να προσφέρουμε στους πολίτες ακόμα περισσότερες ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες.

Καλοτάξιδο, λοιπόν, το καινούργιο ψηφιακό δίπλωμα, η νέα ψηφιακή ταυτότητα και σε αναμονή των επόμενων εξαγγελιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Κοινοποίηση

- Advertisement -spot_img

More articles

Τελευταία Νέα