spot_img
11 C
Kavala
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσο

Πρέπει να διαβάσεις!

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Άκη Σκέρτσο

Καλημέρα σε όλες και όλους,  καλή εβδομάδα
 
Μετράμε πλέον αντίστροφα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου με μείζον διακύβευμα οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στα επόμενα 4 χρόνια να αποκτήσουμε μια χώρα πιο ισχυρή στην οικονομία και την άμυνα, πιο δίκαιη και συνεκτική, αλλά και πιο ευρωπαϊκή.
Όλα αυτά μπορούν να εξασφαλιστούν με τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές και με την υπερψήφιση της προγραμματικής μας πρότασης.
 
Γνωρίζουμε τα διαχρονικά ελλείμματα του ελληνικού κράτους που κάνουν καθημερινά δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Και είμαστε σε πόλεμο μαζί τους. Αντίπαλος μας δεν είναι η αντιπολίτευση. Ούτε χωρίζουμε τα προβλήματα των πολιτών σε μπλε, πράσινα ή κόκκινα. Τα προβλήματα είναι προβλήματα κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε μαζί τους για να κάνουμε ευκολότερη και καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων ανεξαιρέτως.
 
Για να το πετύχουμε όμως αυτό χρειαζόμαστε μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης , μια ισχυρή εντολή αλλαγής. Από τους πολίτες. Για τους πολίτες. Και μόνο.
 
Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε μια σταθερή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας με έναν Πρωθυπουργό που αγαπάει την ευθύνη, που είναι συνεπής, ειλικρινής, πραγματιστής, μεταρρυθμιστής, εξωστρεφής, πατριώτης, ευρωπαϊστής. Με έναν πρωθυπουργό που έχει δηλαδή τα χαρακτηριστικά που απέδειξε ότι διαθέτει τα προηγούμενα χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρέπει να θυμίσουμε μετά από αυτή τη μακρά  προεκλογική περίοδο – που εύλογα  μπορεί και να έχει κουράσει ένα μέρος των πολιτών- ότι η πατρίδα μας με έναν μόνο τρόπο μπορεί να πάει μπροστά: με τη θετική ψήφο της δημιουργίας, με την επένδυση σε μία δύναμη εθνικής ευθύνης και προόδου για όλους. 
 
Αυτό απέδειξε επί τέσσερα χρόνια ότι είναι η «νέα» Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μια ευρωπαϊκή, δημοκρατική παράταξη της ευθύνης, ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος, που σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές για όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις, χωρίς στείρους διχασμούς του παρελθόντος. 
 
Οι πολίτες που έδωσαν μια καθαρή εντολή στις 21 Μαΐου πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη και να την επαναλάβουν. Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί. Αρκετά χρόνια χάσαμε στο παρελθόν με ανωφελους πειραματισμούς. Η χώρα μας πρέπει και μπορεί να βρεθεί στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Δεν μας αξίζει να είμαστε ουραγοί.
 
Είναι κρίσιμο να αντιληφθούμε όσο περισσότεροι γίνεται ότι η πατρίδα μας δεν θα πάει μπροστά με την αρνητική ψήφο της καταγγελίας, της στείρας διαμαρτυρίας του «όχι σε όλα» και του «ναι στο τίποτα» ή της πατριδοκαπηλείας και της εργαλειοποίησης του θρησκευτικού συναισθήματος, που υπόσχονται διάφορα μικρά κόμματα και κομματίδια, είτε εκ δεξιών, είτε εξ αριστερών της Νέας Δημοκρατίας.
 
Η πατρίδα μας θα πάει μπροστά με μια πολιτική του υπευθύνου πατριωτισμού, της δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, της κοινωνικής συνοχής που μειώνει παλιές και αναδυόμενες κοινωνικές ανισότητες.
 
Γι’ αυτό και επιμένουμε ότι οι εκλογές βγάζουν κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση.
 
Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία τα επόμενα τέσσερα χρόνια να γίνει πιο ισχυρή, πιο ευρωπαϊκή, πιο παραγωγική, ψηφιακή, πράσινη, κυρίως όμως πιο δίκαιη. Με περισσότερες ευκαιρίες για τους νέους της που θέλουμε να σταματήσουν να την εγκαταλείπουν και να συνεχίσουν να επιστρέφουν σε αυτήν, όπως ήδη ξεκίνησαν να κάνουν τα τελευταία 4 χρόνια χάρη στις πολιτικές μας και βλέποντας τα πρώτα σαφή δείγματα αλλαγής προς το καλύτερο. 
 
Γιατί είναι αναγκαία μία ισχυρή εντολή για αυτοδυναμία;
 
Διότι οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε ανάγκη μπορούν να υλοποιηθούν μόνο από έναν ισχυρό, αξιόπιστο, συνετό πρωθυπουργό, χωρίς εξαρτήσεις. Με μοναδική ευθύνη λογοδοσίας προς τους πολίτες που απαιτούν δικαίως η χώρα μας να πορευτεί προς τα μπρος, με σταθερότητα αλλά και κάνοντας ταυτόχρονα  γενναίες ρήξεις με κάθε εγωιστική και ανεύθυνη ατομική ή στενά συντεχνιακή συμπεριφορά που κρατάει πίσω την κοινωνία.
 
 
Αυτή την ισορροπία μεταξύ πολιτικής  σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς και πρωτόγνωρες διεθνείς κρίσεις, αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος, την οικονομία , την ασφάλεια αλλά και μιας διαρκούς μέριμνας να βρισκόμαστε συνεχώς δίπλα στους έως πρότινος αόρατους και ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε είναι άτομα με αναπηρία ή άστεγοι, είτε είναι κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά, είτε είναι νέοι που εργάζονται υπό την απειλή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, είτε είναι μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε ότι μπορεί να την εγγυηθεί τα τελευταία 4 χρόνια. Αλλά και για τα επόμενα 4. 
 
Η Ελλάδα, η πατρίδα μας χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση που θα φέρει στα επόμενα 4 χρόνια περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις, περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, με καλύτερους μισθούς στην οικονομία, περισσότερη ψηφιοποίηση αλλά και αξιολόγηση στο κράτος, ένα πιο αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς ουρές στα χειρουργεία, χωρίς ράντζα στα επείγοντα, χωρίς αναμονές στις διακομιδές του ΕΚΑΒ. Ένα ποιοτικό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο που αξιολογείται ώστε να μπορέσει να γίνει ξανά  ιμάντας κοινωνικής ανόδου και προκοπής ειδικά για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας που θέλουμε να έχουν ως εφόδιο τη γνώση, για να μπορούν να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους. 
 
Σε αυτές τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης τοποθετούνται , δυστυχώς, ως δυνάμεις άρνησης και στείρας καταγγελίας.
 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Κοιτάει μονότονα προς τα πίσω και αρνείται να κάνει ουσιαστική αυτοκριτική για όσα τον οδήγησαν σε δυο διαδοχικές ήττες το 2019 και το 2023.
 
Το ΠΑΣΟΚ, παρότι ένα κόμμα που ανέλαβε στο παρελθόν δύσκολες ευθύνες, μας λέει δια του αρχηγού του, ότι προτιμάει η χώρα να κυβερνηθεί από την Ακροδεξιά προκειμένου να μην συνεργαστεί ο ίδιος με τον κ. Μητσοτάκη. Μια θέση ανεύθυνη και εγωιστική που είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες πολλών ψηφοφόρων του αλλά και με το παρελθόν του.
Και δεύτερον, παρότι μιλάει για μεταρρυθμίσεις στο κράτος, στη πράξη δεν τις στηρίζει. Και αυτό αποδεικνύεται από την καταψήφιση σημαντικών νομοθετικών πρωτοβουλιών της περασμένης τετραετίας που βάζουν την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, στη δημόσια διοίκηση στην απονομή συντάξεων.
 
Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το κοινό καλό και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αναζητώντας πάντοτε τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις εντός Βουλής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Όμως ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε δυνάμεις αδράνειας να βάλουν φρένο ή όπισθεν στην αναγκαία μεταρρυθμιστική αναγεννητική προσπάθεια που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος μας.
 
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της επικαιρότητας επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για την πολιτική εργαλειοποίηση της μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας που ζήσαμε με το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας.
 
Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, κυρίως, η ένδεια προγραμματικού, θετικού λόγου, τον εξωθούν στο να στοχοποιεί τη χώρα μας για κάθε διεθνή κρίση, για κάθε διεθνές πρόβλημα. Τα όρια της πολιτικής του αντίληψης για τα παγκόσμια προβλήματα είναι τόσο στενά και, δυστυχώς τόσο παρωχημένα, που για κάθε συμφορά που συμβαίνει στον κόσμο υπαίτιος -κατα τον ΣΥΡΙΖΑ- είναι ένας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Έτσι, μετά την «πανδημία Μητσοτάκη», τον «πόλεμο Μητσοτάκη» και την «ακρίβεια Μητσοτάκη», ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει και «ναυάγιο Μητσοτάκη», αποδίδοντας με μισόλογα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και το λιμενικό και ευθέως στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της ακόμη και αυτό το τραγικό ναυτικό δυστύχημα που συνέβη σε διεθνή ύδατα από ασυνείδητους εγκληματίες λαθροδιακινητές, χωρίς καμία εμπλοκή των ελληνικών αρχών, όπως επιβεβαιώνει και η νεότερη ανακοίνωση του Λιμενικού.
 
Ας το πουν ξεκάθαρα και να αφήσουν τα μισόλογα : θεωρούν ότι έχει ευθύνες η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και το Λιμενικό σώμα για το τραγικό ναυάγιο;
 
Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει δυστυχώς, για άλλη μια φορά, πόσο ρηχή είναι η αυτοκριτική που δήθεν έκανε μετά τις 21 Μαΐου, καθώς συνεχίζει να επαναλαμβάνει μονοτονα την ίδια αντιπολιτευτική τακτική που τον οδήγησε στο 20%.
 
Προσέθεσε, βέβαια, μέσα στην προεκλογική του αγωνία για περαιτέρω κατάρρευση του, άλλο ένα αριστερό «μαργαριτάρι»…Από υπέρμαχος της απλής αναλογικής μας αποκάλυψε ότι, πλέον, βλέπει ως κίνδυνο μια πολυκομματική Βουλή.
Ανακαλύπτει δηλαδή εκ των υστέρων, και πάντα με μεγάλη καθυστέρηση, όσα θα έπρεπε να είχε σκεφτεί πριν εγκλωβίσει τη χώρα σε ένα εκλογικό σύστημα που ενισχύει την πολιτική αστάθεια και τον κομματικό κατακερματισμό.
 
Σε ό,τι αφορά τα θέματα της μουσουλμανικής μειονότητας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυο βουλευτές του εξακολουθούν να κρύβουν το κεφάλι στην άμμο σαν στρουθοκάμηλοι. Μπορεί να μην ανοίγουν το στόμα τους να μιλήσουν για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική μειονότητα, όμως δυστυχώς οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και πιο δυνατά από τους ίδιους. Η φωτογραφία του κ. Ζεϊμπέκ σε χθεσινή εκδήλωση της ψευδο-μουφτείας κάτω από πανό που αναγράφει «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης», λέει όσα ο ίδιος και ο κ. Φερχάτ αρνούνται να πουν.
 
Το ερώτημα λοιπόν παραμένει προς τους δυο βουλευτές και τον ΣΥΡΙΖΑ: γιατί δεν δηλώνουν ευθέως αν στην επόμενη Βουλή θα εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή τη δήθεν τουρκική μειονότητα; Στην επόμενη Βουλή θα αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο τουρκικό προξενείο;
 
Κλείνοντας να επαναλάβω το εξής: Το ζητούμενο από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι να προκύψει μια κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία ώστε από τις 26 να ξαναπιάσουμε δουλειά για μια ισχυρή- αυτοδύναμη- κυρίαρχη Ελλάδα, που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε είδους κρίσεις και απειλές και ταυτόχρονα υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, κάνει αλλαγές που κλείνουν οριστικά τα μεγάλα μέτωπα που έρχονται από το παρελθόν και μένουν ακόμη ανοιχτά στην οικονομία, το κράτος και την κοινωνία. Τις χαίνουσες πληγές στην Υγεία, τη Παιδεία, τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά, την Ακρίβεια.
 
Στη διάθεσή σας για να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τονίσατε για άλλη μια φορά και τονίζει γενικώς η Νέα Δημοκρατία, ότι το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα. Έχει απεμπολήσει η χώρα μας το δικαίωμα έρευνας και διάσωσης στη δική της ζώνη κάτι που αμφισβητεί και η Τουρκία;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Κάθε άλλο. Η χώρα μας λειτουργεί και δρα πάντα και σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θαλάσσης. Αυτό έκανε, αυτό λέει το Λιμενικό Σώμα, αυτό λέει η υπηρεσιακή Κυβέρνηση και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε.
Σε κάθε περίπτωση όλες οι έρευνες αυτή τη στιγμή γίνονται ταυτόχρονα και από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, για το θέμα της Θράκης. Από τη στιγμή που, όπως αποκαλύφθηκε, στην ενημέρωση που έλαβε η Κυβέρνησή σας από την ΕΥΠ και την απέστειλε, όπως είπε, στον Αλέξη Τσίπρα, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι εκεί υπήρχε και το όνομα του κυρίου Κατραντζή, του δικού σας υποψηφίου βουλευτή, γιατί δεν ξεκινήσατε πρώτα από τον δικό σας υποψήφιο να ζητήσετε μία αντίστοιχη δήλωση ή εν πάση περιπτώσει ό,τι ζητήσατε από τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Επαναλαμβάνουμε ότι εδώ επιχειρείται από το ΣΥΡΙΖΑ, που πιάστηκε δυστυχώς με τη γίδα στην πλάτη, γίνεται μία προσπάθεια συμψηφισμού.
Αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι ότι υπήρξε ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας από το τουρκικό προξενείο υπέρ δύο υποψηφίων στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό κρίνεται εδώ και τίποτα άλλο . Αυτό το οποίο αναμένουμε, είναι μία ξεκάθαρη δήλωση από το ΣΥΡΙΖΑ και από τους δύο βουλευτές που να λέει ότι διεκδικούν την ψήφο και την εκπροσώπηση στη Βουλή της μουσουλμανικής μειονότητας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.
Ο κύριος Κατραντζής εμπλέκεται αυτή τη στιγμή από το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο, διότι πρόκειται για ένα υποψήφιο ο οποίος δεν έχει λάβει τη στήριξη του τουρκικού προξενείου και ο οποίος δεν εξελέγη. Δεν πρόκειται να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Βουλή.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει ένα δημοσίευμα σήμερα στο BBC για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο όπου παρουσιάζει ορισμένα στοιχεία τα οποία δείχνουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι δεν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες από το Λιμενικό για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι πριν βυθιστεί το πλοίο το οποίο, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, ήταν ακινητοποιημένο και όχι με ρότα προς την Ιταλία.
Έχετε κάποιο σχόλιο εσείς για όλα αυτά;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Αυτά είναι ζητήματα που απασχολούν και αφορούν την υπηρεσιακή Κυβέρνηση και όχι εμάς. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για επιχειρησιακά ζητήματα του Λιμενικού Σώματος.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας είχα ρωτήσει την περασμένη εβδομάδα για το ποιους ενδεχομένως άλλους περιελάμβανε το πληροφοριακό δελτίο που στείλατε στον κύριο Τσίπρα. Μου είπατε κανέναν άλλον και μου είπατε παρά μόνο τους δύο βουλευτές, το κύριο Ζεϊμπέκ και τον κύριο Οζγκιούρ από την Ροδόπη.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι περιελάμβανε και αυτό. Και τον δικό σας τον κύριο Κατραντζή. Υπάρχουν και άλλα ονόματα σε αυτό το πληροφοριακό δελτίο και ποιους χώρους αφορούν; Πρώτον.
Και δεύτερον, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι είχε ενημερωθεί πολύ πριν ο κύριος Τσίπρας από τις εκλογές για αυτά τα δύο ονόματα.
Άρα, είχατε στείλει πολύ νωρίτερα το πληροφοριακό δελτίο στον κύριο Τσίπρα. Γιατί δεν τη βγάλατε από την αρχή το δικό σας υποψήφιο από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας από τη στιγμή που περιλαμβανόταν στο πληροφοριακό δελτίο το οποίο στείλατε στον κύριο Τσίπρα;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Επαναλαμβάνω, ότι μιλάμε για μία υπόθεση η οποία έχει αναδειχθεί πρώτα και κύρια από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για αναφορές που έχουν γίνει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ,επάνω στη Θράκη και που δείχνουν τη σχέση και την παρέμβαση που υπήρξε από το τουρκικό προξενείο στα εσωτερικά ζητήματα και ενός κόμματος και της χώρας μας.         
Δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο πάνω σε αυτό. Αυτό το οποίο πρέπει επίσης πρέπει να θυμίσουμε, είναι ότι πρόκειται για απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ. Δεν πρόκειται να κάνουμε φέιγ- βολάν εμείς τέτοια έγγραφα.
Ο κύριος Τσίπρας γνώριζε, ενημερώθηκε στο χρόνο που έπρεπε και αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει, είναι να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις τις οποίες δεν έχει λάβει και εξακολουθεί να σιωπά.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, βρισκόμαστε πέντε μέρες πριν από τις εκλογές σε ότι αφορά την ωφέλιμη προεκλογική περίοδο και μολονότι εσείς αποφεύγετε να θίξετε τέτοια ζητήματα και στον τύπο και στον ηλεκτρονικό.
Υπάρχει μία παρέλαση ονομάτων σε ότι αφορά το Υπουργικό Συμβούλιο. Μπορείτε τουλάχιστον να μας προϊδεάσετε για τις δομικές αλλαγές που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα πρόσωπα που θα κληθούν να τις υπηρετήσουν, εάν βεβαίως επανεκλεγεί Πρωθυπουργός της χώρας;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Η ονοματολογία αυτή τη στιγμή δεν βοηθά κανέναν και είναι δείγμα αλαζονείας. Το λέμε ξεκάθαρα. Δεν θεωρούμε δεδομένη την ψήφο των πολιτών.         
Όποιος διακινεί ονόματα, για την επόμενη Κυβέρνηση κάνει κακό στον εαυτό του. Είναι πολύ σαφής η κατεύθυνση που δίνεται από τον κύριο Μητσοτάκη.
Από εκεί και πέρα ως προς τη δομή της Κυβέρνησης, ο ίδιος έχει δώσει συγκεκριμένο πλαίσιο και κατευθύνσεις για το πώς σκέφτεται την επόμενη Κυβέρνηση και ποιες είναι κάποιες από τις αλλαγές που θα κάνει με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα επιμείνω σε αυτό, χωρίς ονόματα προφανώς. Οι αλλαγές στο επιτελικό κράτος αφορούν τη στελέχωση του δημοσίου σε επίπεδο διευθυντών, σε επίπεδο διευθύνσεων.          
Οι αλλαγές τι σημαίνουν αυτές στο επιτελικό κράτος και θα είναι και το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρετε στη Βουλή. Άρα μήπως εκεί χρειάζεται να μας δώσετε κάποια περαιτέρω διευκρίνιση.
Φαντάζομαι θα το έχετε έτοιμο σαν νομοσχέδιο.
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Όλα αυτά θα ειπωθούν στην ώρα τους και αφού δοθεί η εντολή από τους οπλίτες για να ανανεωθεί η διακυβέρνηση υπό τον κύριο Μητσοτάκη.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με όλα αυτά που έχουν ανακύψει για τη Θράκη θεωρείτε σωστό ότι ο κύριος Μητσοτάκης ακύρωση την επίσκεψή του στη Ροδόπη;  Θέλω να πω θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα.
Και εν συνεχεία, τον Οκτώβριο έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέραν των μουσουλμάνων και ο χριστιανικός παράγοντας σε μεγάλο βαθμό συνδιαλέγεται με το τουρκικό προξενείο και ενδεχομένως και στελέχη της παράταξής σας.
Αυτά θα τεθούν υπόψη και θα υπάρχουν αλλαγές;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Η πάγια θέση και πολιτική που υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία είναι μια πολιτική ένταξης της μουσουλμανικής μειονότητας στην ελληνική οικονομική, κοινωνική, θεσμική πραγματικότητα και κανονικότητα με πραγματική και ουσιαστική ενδυνάμωση των δικαιωμάτων τους για να μπορούν να αισθάνονται και να είναι Έλληνες πολίτες.
Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς και αυτό υπηρετείται από τη δική μας πολιτική, το λέμε σε κάθε τόνο, με κάθε ευκαιρία προς κάθε κατεύθυνση.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε εκπρόσωπε, ο κύριος Τσίπρας εχθές στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει να συγκροτήσει ένα ανεξέλεγκτο, ασύδοτο, ισοπεδωτικό καθεστώς, αναφέρω ακριβώς τι είπε, και μια ανίσχυρη και κατακερματισμένη αντιπολίτευση.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει μια 7κομματική, 8κομματική Βουλή γραφική και απαξιωμένη.
Πώς το σχολιάζετε;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Νομίζω ότι ο κύριος Τσίπρας φάσκει και αντιφάσκει. Ο κατακερματισμός της αντιπολίτευσης οφείλεται στη νάρκη που ο ίδιος φύτεψε στο πολιτικό σύστημα με την απλή αναλογική. Η νάρκη αυτή αδρανοποιήθηκε ευτυχώς από τους Έλληνες πολίτες.  Και πηγαίνουμε στην επόμενη κάλπη για να εκλέξουμε μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση, αυτό είναι το ζητούμενο. 
Από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο ίδιος όταν κατηγορεί ένα κόμμα το οποίο έχει λάβει το 41% της ψήφου των πολιτών και διεκδικεί μια εντολή αυτοδυναμίας, νομίζω ότι δείχνει πως αντιλαμβάνεται τη λαϊκή εντολή, την εντολή των πολιτών για μια Κυβέρνηση η οποία έχει ένα και μοναδικό στόχο.
Να πάει την Ελλάδα μπροστά, να την κάνει πιο ισχυρή, πιο δίκαιη, πιο παραγωγική, πιο ευρωπαϊκή.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κύριος Ανδρουλάκης εχθές έκανε λόγο για κατάρρευση του ΕΣΥ και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες για ιδιωτική υγεία στην Ευρώπη. 
Ενώ αναφερθείς στα θέματα της αυξήσεως των μισθών είπε, επανέλαβε και πάλι παρά τις θέσεις που έχετε διατυπώσει και εσείς, ότι οι μισθοί που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο είναι της τάξεως του 13% και όχι του 25% όπως έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση,
Παρακαλώ για το σχόλιό σας.
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Ως προς το δεύτερο ζήτημα, πρόκειται για θέματα τα οποία έχουμε απαντήσει, έχουμε εξηγήσει επανειλημμένα πως υπολογίζονται οι μισθοί στο μεσοπρόθεσμο.
Θυμίζω ότι μιλάμε για ένα σχέδιο το οποίο αφορά την περίοδο 2023-2026, λείπει ένας χρόνος και σε κάθε περίπτωση δεν υπολογίζονται οι θετικές επιδράσεις που θα έχουν και τα υπόλοιπα μέτρα στους μισθούς.
Με βάση τα στοιχεία της Εργάνης της περασμένης εβδομάδας ήδη ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 14% την περίοδο 2019-2023 και σε αυτό δεν συνυπολογίζονται οι θετικές επιδράσεις της μείωσης της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών στο διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Από κει και πέρα ως προς το ζήτημα της υγείας εμείς πρώτοι λέμε ότι αποτελεί την πρώτη και κύρια προτεραιότητά μας, να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας.
Υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες οι οποίοι ταλαιπωρούνται στα επείγοντα, στα χειρουργεία, αυτά είναι μέσα στο δικό μας πλάνο κι έχουμε δεσμευτεί ότι την επόμενη τετραετία αξιοποιώντας το 9% του Ταμείου Ανάκαμψης, του ελληνικού σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης, θα εκσυγχρονίσουμε 156 κέντρα υγείας, 80 τμήματα επειγόντων περιστατικών σε όλα και στα 80 νοσοκομεία όλης της Ελλάδας.
Θα δημιουργήσουμε και θα υλοποιήσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα προληπτικών εξετάσεων 500 εκατομμυρίων ευρώ για όλους τους πολίτες, θα ενισχύσουμε περαιτέρω τον δωρεάν προσωπικό γιατρό, θα συμβάλλουμε ώστε να αποκτήσει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα μία καλύτερη δημόσια υγεία.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σήμερα δημοσιεύτηκε μία φωτογραφία από την Ξάνθη, με τον κύριο Ζεϊμπέκ να είναι μπροστά από ένα πανό το οποίο αναφέρεται σε τουρκική μειονότητα, ένα σχόλιο γι΄ αυτό.
Και δεύτερον, στην ίδια φωτογραφία υπάρχει και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Μπουράν και θα ήθελα να ρωτήσω αν τα όσα λέτε για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τον κ. Τσίπρα ισχύουν και για τον κύριο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ.
Και αν υπάρχει ανάλογη ενημέρωση για παρόμοια περιστατικά που είχατε σε αυτό το πληροφοριακό δελτίο και αφορούν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή και από άλλα κόμματα.
 
ΑΚΗΣ  ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Επαναλαμβάνουμε ότι ορθώς αναφέρεται ότι σε χθεσινή εκδήλωση κάτω από πανό που αναφέρει ως τουρκική τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης υπάρχει παρουσία του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Ζεϊμπέκ. Σε αυτό πρέπει να τοποθετηθεί και ο ένας και ο άλλος υποψήφιος και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ζητούμενο εδώ είναι η ευθεία παρέμβαση που έχει γίνει από το Τουρκικό Προξενείο υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει τέτοια παρέμβαση και για τον κύριο Μπαράν που είναι και αυτός μπροστά από το πανό και είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι παρεμβάσεις του Προξενείου αφορούν τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με συγχωρείτε, επανέρχομαι στο ίδιο ζήτημα, διευκρινιστικά ρωτάω, λέτε ότι ουσιαστικά η ενημέρωση της ΕΥΠ υποδεικνύει παρεμβάσεις από το Προξενείο αναφορικά με τους δύο Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που και ο δικός σας υποψήφιος Βουλευτής ήταν στην ίδια ενημέρωση, εκεί δεν τίθεται το ίδιο ζήτημα;
Κι επειδή μιλήσατε στην αρχή για προσπάθεια συμψηφισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, πως υπάρχει προσπάθεια συμψηφισμού αν μιλάμε για τρεις αντίστοιχες περιπτώσεις ας πούμε;
Κος ΣΚΕΡΤΣΟΣ:
Επαναλαμβάνω δεν πρόκειται για αντίστοιχες περιπτώσεις, δεν υπήρξε παρέμβαση υπέρ του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε παρέμβαση υπέρ του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε παρέμβαση υπέρ των δυο υποψηφίων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι οποίοι αρνούνται να τοποθετηθούν ευθέως για το αν εκπροσωπούν την μουσουλμανική ή την τουρκική μειονότητα. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν μπορεί να συμψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το θέμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει, και ειδικά οι δυο βουλευτές, επαναλαμβάνω, ποιον και τι εκπροσωπούν. Τόσο απλό.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν μου επιτρέπετε ένα επόμενο ερώτημα είναι, για ποιο λόγο παραιτήθηκε τότε και ο κύριος Κατραντζί, αν δεν είναι αντίστοιχο θέμα;
 
ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ: Διότι είχε, είχε την πολιτική ευαισθησία ο ίδιος, ακριβώς επειδή είδε την πολιτική εργαλειοποίηση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του συμψηφισμού, να αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα. Ούτως ή άλλως δεν εκλέχτηκε και ήτανε πολύ χαμηλά στις ψήφους.
Σας ευχαριστώ.

- Advertisement -spot_img

More articles

Τελευταία Νέα